Wij zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het maken van een weerstation. Dit ging heel vaak mis maar we zijn er toch redelijk ver uitgekomen.

 

In het begin gingen we rustig aan het werk en hebben we dingen gedaan als: een verlengsnoer in elkaar zetten, draden solderen enz. Dit ging in het begin allemaal redelijk goed. Ik heb een lijst gemaakt met spullen die we nog nodig hadden voor ons weerstation en in die tussentijd werd dat besteld. Hierna hebben we de taken een beetje verdeeld, twee groepsgenoten waren bezig met het software. Ik en een andere klasgenoot waren bezig met het downloaden van het software op een site.

We hadden verwacht dat dat wel soepel zou gaan met de site maar dat was niet het geval. Toen mr. Melchior er ook moeilijk uitkwam hebben we dat overgelaten aan hem. Daarnaast ging het heel langzaam met het maken van de software. Er werd steeds error aangegeven en we wisten niet waar dat aan lag.

 

Sommigen werkten aan de site en ik heb de sensoren gekoppeld aan de Raspberry Pi. Na meerdere pogingen kregen we het eerste knopje te werk. Gegevens van de windsnelheid konden we dus vastleggen. Hierna ging het wat makkelijker en lukte het ons ook om de regenmeter te laten werken. We hebben veel moeite gehad met de windrichting maar daar bleek een ander probleem mee te zijn dus hebben we die in principe gewoon gelaten. De BME deed het ook en Halime en ik hebben het bord en het weerstation in elkaar gezet. En we hebben ons profielwerkstuk gehouden.

 

Ik vond het een leuke ervaring om een weerstation te hebben gebouwd. Ik weet nu ongeveer hoe dat in zijn werk gaat en heb er redelijk veel van geleerd. cool