Tweakers

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
  1. Rockstar brengt op 11 november verbeterde versies van Grand Theft Auto 5 en GTA Online uit voor de Playstation 5 en de Xbox Series X en S. Inhoudelijke details over wat er verbetert is, geeft de ontwikkelaar nog steeds niet.
  2. Per 1 juli verhoogt Delta de prijzen en snelheid van zijn internet- en tv-abonnementen. De prijzen gaan met 1 à 2 euro per maand omhoog. Extra internetsnelheid inkopen wordt wel goedkoper. De upgrade naar 1000Mbit/s kost straks 12,50 in plaats van 20 euro.
  3. Nvidia RTX 3080-, 3070- en 3060 Ti-gpu's die vanaf eind mei verschijnen, zijn voorzien van een nieuwe restrictie om de prestaties bij cryptomining te beperken. De maatregel moet de kaarten beter beschikbaar maken voor gamers.
  4. Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 466.47 WHQL, zijn geschikt voor Windows 7 en hoger, en kunnen worden gebruikt op kaarten gebaseerd op de Kepler-architectuur of nieuwer. Deze uitgave bevat onder meer verbeteringen voor de spellen Days Gone en Knockout City. Deze driver is verder noodzakelijk voor kaarten die zijn voorzien van een Lite Hash Rate. De changelog laat verder enkele bugfixes zien en een aantal problemen die wel al bekend zijn, maar waar nog geen oplossing voor is. Game Ready for Days Gone
  5. Het is maandenlang mogelijk geweest om in Nederland voor te dringen bij het krijgen van een coronavaccinatie. Dat kon doordat een voorbeeldbrief voor de vaccinatie-uitnodiging voor zorgmedewerkers online stond op de site van verschillende zorginstellingen.